Makaron z pancettą i soczewicą

Makaron z pancettą i soczewicą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj makaronu z Pancettanem i soczewicą. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 677 kalorii. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, czosnek, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: soczewica z pancettą, Pastan i soczewica: Pastan e Lenticchie, oraz Makaron z soczewicą i rukolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać makaron i gotować zgodnie z zaleceniami etykiety; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
3
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać pancetta i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
5
Dodać cebulę i gotować do miękkości, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodać czosnek i pieprz czerwony płatki i gotować, mieszając, aż czosnek zaczyna brązowieć, o 2 protokół. Wymieszać z soczewicą, następnie dodać pomidory, 2 szklanki wody, bazylii i 1/2 łyżeczki soli. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i doprowadzić sos do wrzenia; gotować 3 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
SoczewicaSoczewica
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Do sosu dodać makaron wraz z połową parmezanu. Doprawić solą i wymieszać. Podzielić na miski; skropić oliwą z oliwek i top z pozostałym parmezanem i więcej bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Zdjęcia Antonis Achilleos
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn