Makaron z małż i fasoli: Penne con Cozze e Fagioli
Makaron z małż i fasoli: Penne con Cozze e Fagioli może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka pietruszki, penne, fasola cannellini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Pastan e Fagioli con Salsicce (Pastan i fasola z kiełbasą), Pastan E Fagioli (Pastan i fasola) Sarah Olsen, oraz Cozze al gratin (Gratinéed Mussels).
Instrukcje
1
Fasolę odsączyć i umieścić w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu z posiekaną marchewką i selerem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj 2 szklanki świeżej wody i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć do gotować, przykryć garnek, i gotować, aż fasola będzie miękka, o 45 minut do 1 godziny. Od czasu do czasu sprawdzaj poziom wody i dodawaj gotującą się wodę, aby fasola była zawsze przykryta. Gdy zmięknie, odcedzić, umieścić w misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Umieścić małże w dużej patelni z winem i ustawić na dużym ogniu. Gotować, często mieszając, aż wszystkie małże się otworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Przecedzić płyn do gotowania przez kilka warstw gazy do małej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Woda
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Gdy małże są wystarczająco chłodne, aby się nimi zająć, usuń miąższ i wyrzuć muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)
6
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
W rondlu rozgrzać oliwę na średnim ogniu i dodać czosnek. Gdy czosnek jest miękki, ale nie brązowy, dodać pomidory i gotować przez 10 minut, lub aż pomidory są miękkie i rozpada. Ugotowaną fasolę mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Przepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
8
Gotować makaron we wrzącej wodzie, aż będzie prawie gotowane przez, O 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
9
Odcedzić makaron i dodać do mieszanki fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na Pizzocheri
10
Dodaj małże i odcedzony płyn z małży. Wymieszać na małym ogniu 5 minut, następnie dodać pietruszkę, bazylia, sól i pieprz, do smaku.