Makaron z Dymionymi brokułami i oliwkami
Makaron z Dymionymi brokułami i oliwkami to pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 415 kalorii. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz złote rodzynki, oliwki utwardzone oliwą, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Brokuły Rabe i oliwki z cytryną, Brokuły Rabe I Oliwki Z Cytryną, oraz Brokuły Rabe i oliwki z cytryną.
Instrukcje
W osobnych małych miseczkach przykryj oliwki, anchois i rodzynki gorącą wodą i pozostaw do namoczenia przez 10 minut.
Dobrze spuścić. Grubo posiekać oliwki i drobno posiekać anchois. W małej misce, połączyć oliwki, anchois i rodzynki z pietruszką, szalotki, czosnek i 2 łyżki startego sera pecorino.
Płaszcz 10-lub 12-calowy Cazuela lub żaroodporne patelni z 2 łyżki oliwy z oliwek.
Rozłóż połowę brokułów rabe w Cazuela w równej warstwie.
Posypać mieszaniną oliwek i przykryć pozostałą Rabą brokułową. Naciśnij kawałek pergaminu na górze brokuły rabe i przykryć Cazuela szczelnie. Gotować na małym ogniu, aż brokuły rabe jest miękka, o 40 protokół.
Dodać wino, przykryć i gotować przez 10 minut dłużej.
Przenieść cazuela do wyściełanej lub drewnianej powierzchni. (Aby uniknąć szoku termicznego, nie umieszczaj go na zimnej powierzchni kamienia lub metalu.) Odsączyć, doprawić solą i pieprzem i odstawić.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 40
Doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować, aż al dente.
Odcedzić makaron i włożyć do rondla. Wymieszać z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Delikatnie złożyć makaron do brokułów rabe.
Posypać pecorino i piec do bulgotania, o 10 protokół.
Podawać na gorąco lub na ciepło.