Makaron z cukinią i bazylią z okruchami pesto
Przepis cukinia i bazylia makaron z pesto okruchy mogą być wykonane w około 55 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.55 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. 39 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga paczki penne, cukinii, cebuli i ciabatty. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Makaron z cukinią, bazylią i migdałami, Pieczenie makaronu z pesto i cukinii, oraz Makaron Pesto & pomidorowy z chrupiącymi okruchami.
Instrukcje
Lekko podciąć makaron, następnie odcedzić, zastrzegając chochlę z wodą do gotowania. Makaron opłukać zimną wodą do ostygnięcia.
Odcedzić ponownie, wrzucić trochę oleju, aby nie sklejał się i odstawić na bok, a resztę pieczenia przygotować.
Cukinię smażyć na oleju przez ok. 10 min., aby odpędzić większość płynu; powinny się one znacznie zmniejszyć.
Dodać czosnek i cebulę na patelnię, gotować jeszcze 2 min, a następnie bardzo dobrze doprawić i dodać do makaronu. Wymieszaj większość crme frache i połowę parmezanu z przyprawami, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Dolać resztę crme frache na górę.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Whizz prawie wszystkie bazylii, pozostały ser, chleb i orzeszki piniowe razem do pesto okruchy, a następnie rozrzucić na całej górze. Na koniec jeszcze kilka orzeszków piniowych.
Piec przez 20 minut, aż polewa jest chrupiąca i bulgotanie na brzegach.
Podawać z kilkoma rozrzuconymi liśćmi bazylii.