Makaron z Chardą i ciecierzycą

Makaron z Chardą i ciecierzycą
Makaron z Chard i ciecierzycy może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 12g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciecierzycy, chard szwajcarski, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ciecierzyca i boćwina, Boćwina I Ciecierzyca, oraz Pieczona Ciecierzyca Z Chardą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej wodę do makaronu i zacznij gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podczas gotowania makaronu, umyć chard i usunąć łodygi; odstawić je na bok do innego użytku. Posiekaj liście grubo. Na średnim ogniu podgrzać dużą patelnię nieprzywierającą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać cebulę i posypać lekko solą. Gotować, mieszając, aż cebula zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodać czosnek, płatki czerwonej papryki i grzyby i zmniejszyć ogień. Gotować, mieszając, aż grzyby zmiękną, dodając łyżkę lub dwie wody w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
4
Dodaj koncentrat pomidorowy i wodę i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
5
Dodać ciecierzycę i dusić do makaronu. Gdy makaron jest ugotowany, wyjąć i zarezerwować 1 szklankę płynu do gotowania przed odsączeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
6
Dodać 1/2 szklanki płynu do ciecierzycy. Wymieszać w chard i przykryć. Gotować, aż chard jest po prostu zwiędły, o 2-3 protokół. Wymieszaj makaron, dodaj dodatkową wodę do makaronu, jeśli to konieczne, aby zwilżyć, i dodaj sól i pieprz do smaku. Tuż przed podaniem wymieszaj sok pomarańczowy lub ocet balsamiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia82
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn