Makaron z Chardą i ciecierzycą
Makaron z Chard i ciecierzycy może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 12g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciecierzycy, chard szwajcarski, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ciecierzyca i boćwina, Boćwina I Ciecierzyca, oraz Pieczona Ciecierzyca Z Chardą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej wodę do makaronu i zacznij gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podczas gotowania makaronu, umyć chard i usunąć łodygi; odstawić je na bok do innego użytku. Posiekaj liście grubo. Na średnim ogniu podgrzać dużą patelnię nieprzywierającą.
Dodać cebulę i posypać lekko solą. Gotować, mieszając, aż cebula zacznie brązowieć.
Dodać czosnek, płatki czerwonej papryki i grzyby i zmniejszyć ogień. Gotować, mieszając, aż grzyby zmiękną, dodając łyżkę lub dwie wody w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu.
Dodaj koncentrat pomidorowy i wodę i wymieszaj, aby połączyć.
Dodać ciecierzycę i dusić do makaronu. Gdy makaron jest ugotowany, wyjąć i zarezerwować 1 szklankę płynu do gotowania przed odsączeniem.
Dodać 1/2 szklanki płynu do ciecierzycy. Wymieszać w chard i przykryć. Gotować, aż chard jest po prostu zwiędły, o 2-3 protokół. Wymieszaj makaron, dodaj dodatkową wodę do makaronu, jeśli to konieczne, aby zwilżyć, i dodaj sól i pieprz do smaku. Tuż przed podaniem wymieszaj sok pomarańczowy lub ocet balsamiczny.