Makaron z boczkiem i pieczarkami
Makaron z boczkiem i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 326 kalorii, 13g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, fettuccine, sól i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makaron ze szpinakiem, pieczarkami i boczkiem z indyka (makaron z cukinią), Makaron z boczkiem i pieczarkami, oraz Makaron Pieczarkowo-Boczkowy.
Instrukcje
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżkę kapieli na patelni. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.
Dodaj cebulę do kapieli na patelni; smażyć 3 protokół.
Dodać grzyby i czosnek; smażyć 4 protokół.
Dodaj pomidory i następne 4 składniki; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Podczas gotowania mieszanki warzywnej gotuj fettuccine zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić i dodać fettuccine do mieszanki warzywnej; wrzucić dobrze.
Posyp makaron i warzywa pokruszonym boczkiem i parmezanem.