Makaron z bekonem i pomidorami
Makaron z bekonem i pomidorami może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 2,1 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 22 g białka, 39 g tłuszczu i łącznie 715 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 49 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bazylii, płatków chili, czerwonego wina i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 54% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Dzisiejsza kolacja: makaron z cebulą, boczkiem i pomidorami (Pastan All'Amatriciana), Dzisiejsza kolacja: makaron z cebulą, boczkiem i pomidorami (Pastan All'Amatriciana) i Pasta z bekonem i pomidorami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W dużym garnku zagotuj 3 litry wody, podczas gotowania dodaj 2 łyżki soli koszernej oraz makaron i gotuj, aż makaron będzie al dente.
Na dużej patelni na średnim ogniu dodaj boczek i smaż, aż boczek będzie chrupiący.
Wyjmij boczek, aby odciekł na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym i usuń 3/4 tłuszczu z boczku z patelni.
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebulę i płatki czerwonego chili. Smaż, aż cebula będzie przezroczysta, dodaj czosnek, smaż przez 2 minuty, a następnie dodaj pomidory.
Smaż przez 5 minut, następnie zdeglasuj winem.
Odcedzić makaron i dodać do miski z mieszanką pomidorową.
Dodaj bazylię i boczek. Wymieszaj z parmezanem, dodaj sól i pieprz do smaku.