Makaron Sezamowy Na Zimno
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zimnego makaronu sezamowego. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 714 kalorii. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś olej sezamowy, ząbki czosnku, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Makaron Sezamowy Na Zimno, Makaron Sezamowy Na Zimno, oraz Makaron Sezamowy Na Zimno dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj makaron w dużym garnku z wrzącą niesoloną wodą na średnim ogniu, aż ledwo miękki i nadal jędrny.
Natychmiast odcedzić i spłukać zimną wodą do ostygnięcia.
Makaron odsączyć bardzo dobrze i przenieść do szerokiej miski; wrzucić z olejem sezamowym, aby nie trzymać się razem. Wyluzuj.
W blenderze połączyć olej arachidowy, imbir, czosnek, pasta chili, sok z limonki, brązowy cukier, masło orzechowe, ocet, sos sojowy, i gorącej wody. Mieszanka. Wrzucić makaron z sosem orzechowym, aż dobrze pokryte.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone; udekorować sezamem, zieloną cebulą i kolendrą.