Makaron ręczny z ricottą i groszkiem
Ręczny makaron z Ricottanem i groszkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 935 kalorii, 41g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, oliwę z oliwek, ser ricotta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Makaron Z Groszkiem, Ricottanem I Cytryną, Makaron Z Rozgniecionym Groszkiem I Ricottą, oraz Makaron Cytrynowy Z Ricottą, Szparagami I Groszkiem.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Pomidory ułożyć na wyłożonej folią blasze do pieczenia i wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić solą. Broil aż lekko pęcherze i zmiękł, o 5 protokół. Odstawić.
Tymczasem doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Pokrój arkusze lasagne na paski o szerokości około 1 cala. Gotować do al dente, o 3 protokół.
Dodać mrożony groszek na minutę przed końcem gotowania. Rezerwy 1 szklanka wody makaronu, a następnie odcedzić.
Dodaj ricottę, bazylia i 1/2 szklanki wody z makaronu do garnka. Wymieszać, aby połączyć.
Dodać odsączony makaron i groszek, i pieczone pomidory i sok, które zostały wykonane. Doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby poluzuj z większą ilością wody z makaronu.
Podawać i top z tartym parmezanem lub pecorino.