Świeży Ananas Tapioka
Świeży tapioka z ananasem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, masła, chłodnej bitej polewy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tapioka Ananasowo-Kokosowa, Budyń z tapioki z ananasem i kokosem, oraz Świeży Kokosowy Pudding Z Tapioki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sok z tapioką w średniej misce.
Odstawić 5 minut. W międzyczasie roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać ananasa, brązowy cukier, gałkę muszkatołową i sól; dobrze wymieszać. Gotować 5 minut, często mieszając.
Dodać mieszankę tapioki; wymieszać. Doprowadzić do pełnego wrzenia, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Fajne 20 minut.
Przenieś do miski do serwowania. Przykryć i przechowywać w lodówce kilka godzin lub do schłodzenia.
Na budyniu tuż przed podaniem rozprowadzić ubitą polewę; posypać kokosem.