Makaron ryżowy Azji Południowo-Wschodniej z kalmarami i ziołami
Południowo-Azjatycki makaron ryżowy z kalmarami i ziołami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 21g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.45 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka ziół, takich jak mięta, kirby ogórek, kalmary i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Southeast Asian Chicken and Noodles, Ryż Smażony W Azji Południowo-Wschodniej, oraz Kurczak pieczony w Azji Południowo-Wschodniej z ryżem kokosowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Gotować kalmary w garnku 5-quart dobrze osolonej wrzącej wody, mieszając raz, aż tylko nieprzezroczyste, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Przełożyć łyżką szczelinową do lodowej kąpieli, aby zatrzymać gotowanie, rezerwując wrzącą wodę w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Garnek
3
Makaron gotować w tej samej wodzie, aż tylko miękkie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
4
Gdy kałamarnica jest chłodna, przełożyć na talerz, rezerwując kąpiel lodową i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Lód
5
Odcedzić makaron, a następnie przenieść do kąpieli lodowej, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Lód
6
Dobrze spuścić, a następnie przeciąć nożycami kuchennymi 2 lub 3 razy.
7
W międzyczasie wymieszaj sok z limonki, sos rybny, cukier, płatki czerwonej papryki i 1 łyżeczkę soli w dużej misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Sos Rybny
Sok Z Limonki
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Dodaj makaron i kalmary do dressing z ogórkiem, szalotki, i ziół i wrzucić dobrze.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.