Makaron Ragin ' Cajun
Makaron Ragin ' Cajun może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 555 kalorii, 37g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Jeśli masz brokuły różyczki, kiełbasa, Wino, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest solidne. Spróbuj Ragin ' Cajun Ketchup, Makaron Z Homarem Cajun, oraz Makaron Z Kurczakiem Cajun dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia toczenia.
Gotować fettuccine aż gotowane przez jeszcze firmy do zgryzu, o 8 protokół; odcedzić i przenieść makaron do dużej miski.
Rozgrzać masło i czosnek na dużej patelni na średnim ogniu; wymieszać kiełbasę, pomidory, brokuły, papryka, grzyby i zielona cebula.
Gotować i mieszać, aż kiełbasa jest rumiane i warzywa są miękkie.
Mieszać w kurczaka, krewetki, białe wino, Cajun przyprawa, mleko, i 1/4 Puchar parmezanu. Gotować i mieszać do krewetek, aż będą jasnoróżowe Na zewnątrz i mięso nie jest już przezroczysty w centrum, 3 do 5 minut.
Podawać na makaronie i posypać pieprzem i 2 łyżkami parmezanu.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun w menu? Spróbuj sparować z Albarino, rosé Wine i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest Pazo de Galegos Albarino. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Pazo de Galegos Albarino]()
Pazo de Galegos Albarino
To 100% Albarino jest naprawdę charakterystycznym i wyrazistym winem pochodzącym z nisko wydajnych winorośli. Dzięki zastosowaniu częściowej fermentacji malolaktycznej wino to wykazuje większą świeżość i aromatyczną ekspresję. To wino o słomkowym kolorze ma aromaty zielonego jabłka, lekkich cytrusów i kwiatowych podtekstów. Na podniebieniu to wino jest uosobieniem świeżości z lekko cierpkim wyrazem tego samego zielonego jabłka i cytrusów. Nieco wyższa kwasowość jest powodem do świętowania, ponieważ to wino wspaniale sparuje się z dowolną liczbą pikantnych lub bogatszych potraw.