Makaron Kreolski Z Kiełbasą I Krewetkami

Makaron Kreolski Z Kiełbasą I Krewetkami
Makaron kreolski z kiełbasą i krewetkami według przepisu można przygotować w około 35 minut . Za 2,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 608 kalorii , 23 g białka i 42 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest na 6 osób. Jeśli masz pod ręką pomidory, paprykę, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 56% . Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to kremowe garnki z kraba kreolskiego , brokuły, kiełbasa i makaron ze świeżą bazylią orazmakaron z dynią piżmową, kiełbasą i pesto szałwiowym .

Instrukcje

1
Ugotuj fettuccine zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni podsmaż cebulę, seler, paprykę, zieloną cebulę i czosnek na 2 łyżkach masła, aż będą miękkie. Dodajemy śmietanę, wino lub bulion, przyprawę kreolską, sól, pieprz w płatkach i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5-6 minut lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 12 Dużych Krewetek (21 Do 25 Sztuk), Obranych I Pozbawionych żyłek, Z Ogonami10 Do 12 Dużych Krewetek (21 Do 25 Sztuk), Obranych I Pozbawionych żyłek, Z Ogonami
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
FettuccineFettuccine
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Na innej dużej patelni smaż kiełbasę i krewetki na pozostałym maśle przez 5-6 minut lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Odcedź fettuccinę; wymieszać z mieszanką warzywną i kiełbasą.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn