Szalotka-Tymianek Holenderski
Szalotka-tymianek Hollandaise jest Wegetariańskie SOS. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 353 kalorie, 6G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, sól, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 21%. Spróbuj Tymianek, szalotka i marynata cytrynowa, Pieczony indyk z masłem Szalotkowym i sosem tymiankowym, oraz Pieczony indyk z szalotką i szałwią z sosem Szalotkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki, i gotować 2 protokół lub tylko do miękkości. Wymieszać z tymiankiem i mąką.
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje.
Żółtka umieścić w górnej części podwójnego kotła. Powoli ubijamy masło i szalotkę.
Umieścić mieszaninę na ledwo gotującej się wodzie.
Ubijać stale, aż żółtka się zagęszczą, około 2 do 4 minut. (Nie pozwól, aby żółtka zbyt się rozgrzały, inaczej mieszanina będzie się mieszać.) Wymieszać z solą.
Umieścić sos w misce z ciepłą wodą do podania. Jeśli mieszanina zgęstnieje, cienka z niewielką ilością wody.