Makaron Antonia Alle Melenzana (makaron z bakłażanem)
Pastan alle Melenzana Antonia (makaron z bakłażanem) to danie główne, które serwuje 6. Za $3.3 za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1047 kalorii, 48g białka, oraz 53g tłuszczu. Mieszanka fettuccine, koszernej soli, mozzarelli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Foodnetwork ma 5 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 57 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy obejmują Pastan alle Erbe, Pastan alle Vongole, oraz Makaron po sycylijsku z bakłażanem, pomidorami i Salatą Ricotta (Pastan Alla Norma).
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Podgrzej 1/2 szklanki oleju i masła na dużej patelni do smażenia na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i bakłażana i gotuj delikatnie na średnim ogniu przez 10 do 15 minut, często mieszając, do miękkości. Może być konieczne dodanie większej ilości oleju, ponieważ bakłażan szybko wchłania olej. Pod koniec gotowania dodaj całe ząbki czosnku i połowę liści bazylii.
W międzyczasie zagotuj duży garnek osolonej wody i blanszuj pomidory przez 4 do 5 minut, aż skórka się rozpadnie, a pomidory zmiękną.
Usuń pomidory łyżką cedzakową i umieść je w durszlaku z siatki ustawionym na dużej misce. Zarezerwuj płyn do gotowania.
Gdy będą wystarczająco chłodne, aby je obsłużyć, wydrąż pomidory i zdejmij skórkę. Używając czystych rąk, zmiażdż pomidory, przepychając miąższ przez sito do miski pod spodem. Na początku będziesz miał wodnisty płyn.
Dodaj płyn pomidorowy do bakłażana, a następnie kontynuuj przepychanie miąższu pomidora przez sito, aż pozostaną tylko nasiona i twarde kawałki miąższu. Na koniec dodaj resztę miąższu do bakłażanów i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Dodaj cukier i gotuj jeszcze przez 10 minut, aż zgęstnieje.
W międzyczasie zagotuj zarezerwowany płyn do gotowania, dodaj dodatkową sól i ugotuj fettuccine zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Aby podać, przełóż jedną trzecią bakłażana do miski i odstaw na bok. Wrzuć makaron na patelnię do smażenia z pozostałym bakłażanem i dodaj zapakowaną mozzarellę.
Umieść miksturę w dużej misce i posyp zarezerwowanym bakłażanem, świeżą mozzarellą i parmezanem.
Udekoruj pozostałymi liśćmi bazylii i podawaj na gorąco.