Maizitos con tocineta (kukurydza Al Gratin z boczkiem)
Maizitos con Tocineta (kukurydza Al Gratin z boczkiem) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 722 kalorie, 33g białka, oraz 49g tłuszczu. 176 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, masło, ziarna kukurydzy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chuzos de Pollo con tocineta (szaszłyki z kurczaka i boczku), Estofado de Pollo con tocineta (gulasz z kurczaka z boczkiem), oraz Pieczone plantany z boczkiem i serem (Platanos Asados con Tocineta y Queso) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Przynieś mały rondel z osoloną wodą do wrzenia na średnim ogniu i dodaj ziarna kukurydzy. Gotować przez około 3 minuty. Odkształć i ustaw aside.In średni rondel, rozgrzać masło na średnim ogniu do rozpuszczenia.
Dodać mąkę i wymieszać, aż będzie gładka. Na średnim ogniu gotować, aż mieszanina zmieni jasny, złoty kolor, około 6 do 7 minut.W międzyczasie podgrzej mleko na oddzielnej patelni.
Dodać gorące mleko do mieszaniny masła 1 szklanka na raz, ubijając stale aż bardzo gładka. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 minut, stale mieszając, a następnie zdjąć z ognia.
Dodać ser mozzarella i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i odstawić do użycia.
Umieść kukurydzę w naczyniu odpornym na piekarnik lub pojedynczych ramekinach.
Polać kukurydzą sosem serowym i posypać parmezanem. Owinąć folią i piec w piekarniku przez 25 do 30 minut.
Zdjąć folię i gotować przez 10 minut. Wierzch z kawałków boczku i odstawić na 5 minut.