Mahimahi Fajitas
Mahimahi Fajitas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 248 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.53 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka filetów mahimahi, tortille z mąki, olej sałatkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mango można śledzić to danie główne z Babeczki Paleo Mango z masłem Mango jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to La Mansion ' s Chicken Fajitas-Fajitas to danie Tex Mex, które każdy lubi, Mahimahi BLT, oraz Grecki Mahimahi.
Instrukcje
Ryby opłukać i osuszyć; pokroić filety w poprzek na paski o szerokości 1 cala. W małej misce wymieszaj kminek, chili w proszku, czosnek w proszku i sól. Przetrzyj rybę mieszanką przypraw. Opłukać, rdzeń i nasiona papryki; pokroić wzdłuż na 1/4-cala szerokości plastry.
Wlać 1 łyżkę oleju do 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać cebulę i paprykę i mieszać często aż kuleje, 5 do 6 protokół.
Przenieść na talerz. Na tej samej patelni podgrzać pozostałą 1/2 łyżki oleju; dodać rybę i gotować, obracając raz, aż ryba będzie rumiana z obu stron, w sumie około 4 minut.
Dodać sok z mango i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 2 do 3 więcej minut.
Dodać mieszankę papryki i sok z limonki do ryby i mieszać tylko do ogrzania.
Podawać z ciepłą mąką tortille.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.