M ' hanncha (Snake Cake)

M ' hanncha (Snake Cake)
M ' hanncha (ciasto węża) jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 3G białka, oraz 28g tłuszczu. Mieszanka migdałów, mielonego kardamonu, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj M ' hanncha-marokańskie ciasto z wężami, Serowy Tort Węża, oraz Slinky The Snake (cake) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz migdały, cukier cukierniczy, cynamon i kardamon w maszynce lub blenderze i pulsuj, aby zmielić się w grubym posiłku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
KardamonKardamon
CynamonCynamon
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać masło i żółtka i pulsować do wymieszania. Zeskrobać pastę do miski i wymieszać z wodą z kwiatu pomarańczy, sokiem pomarańczowym, skórką pomarańczową i wanilią. Podzielić pastę na 12 kulek i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatu PomarańczyWoda Z Kwiatu Pomarańczy
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Ułóż kulki na powierzchni roboczej posypanej cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
4
Zwiń każdy z nich w 3 1/2-calowy kłodę. Przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło dużą blachę do pieczenia. Powierzchnię roboczą odkurzyć cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść arkusz ciasta phyllo na posmarowanej powierzchni roboczej i złóż go w trzech częściach, tworząc prostokąt o wymiarach 4 na 17 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
3
Prześcieradło posmarować roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Dodaj kolejny złożony arkusz phyllo, pędzel z masłem i powtarzaj, aż będziesz miał cztery arkusze masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
5
Ustaw cztery pomarańczowo-migdałowe kłody pasty w rzędzie w dół o jeden długi koniec Filo i zwiń ciasto na nich do cylindra. Fold na końcach i pędzla na niektórych stopionego masła do uszczelnienia szwów. Uformuj cylinder w małą, ciasną cewkę i umieść na blasze do pieczenia, od strony szwu w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
MasłoMasło
PomarańczowyPomarańczowy
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Powtórz, aby przygotować jeszcze dwie rolki phyllo.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
7
Dodaj każdy do końca cewki na blasze do pieczenia, tworząc dużą cewkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Połącz żółtka, wodę i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CynamonCynamon
WodaWoda
9
Posmaruj mieszaninę na wierzchu ciasta.
1
Piec przez 15 do 20 minut, lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Wymieszać cukier i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CynamonCynamon
2
Posypać ciasto, a na wierzch pokrojone migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
1
Ciasto Daktylowo-Limonkowe
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
WapnoWapno
2
W przypadku pasty zmniejsz migdały do 1 1/2 szklanki, dodaj 1 1/2 szklanki posiekanych daktyli i zastąp sok pomarańczowy i skórkę sokiem z limonki i skórką.Pojedyncze Ciasta Wężowe
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
MigdałyMigdały
DaktyleDaktyle
3
Wytnij złożone arkusze phyllo na 4-na 10-calowe kawałki, a następnie ułóż i masło zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
MasłoMasło
4
Umieść jeden dziennik pasty migdałowej na górze każdego stosu, zwinąć do cylindra i uformować w małą cewkę.Ciasto Orzechowo-Cytrynowe
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CytrynaCytryna
RolkaRolka
5
W przypadku pasty migdały zastąpić orzechami włoskimi, sok pomarańczowy i skórkę zastąpić sokiem z cytryny i skórką, a następnie dodać 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kardamon W ProszkuKardamon W Proszku
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MigdałyMigdały
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
6
Fragment ze świata ciast: 150 przepisów na słodkie tradycje z kultur bliskich i dalekich autorstwa Krystyny Castelli. © 2010 by Krystyna Castella. Opublikowane przez Storey Publishing. Zdjęcia © Renee Anjanette Photography, wykorzystane za zgodą Storey Publishing.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn