M ' hanncha (Snake Cake)
M ' hanncha (ciasto węża) jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 3G białka, oraz 28g tłuszczu. Mieszanka migdałów, mielonego kardamonu, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj M ' hanncha-marokańskie ciasto z wężami, Serowy Tort Węża, oraz Slinky The Snake (cake) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz migdały, cukier cukierniczy, cynamon i kardamon w maszynce lub blenderze i pulsuj, aby zmielić się w grubym posiłku.
Dodać masło i żółtka i pulsować do wymieszania. Zeskrobać pastę do miski i wymieszać z wodą z kwiatu pomarańczy, sokiem pomarańczowym, skórką pomarańczową i wanilią. Podzielić pastę na 12 kulek i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Ułóż kulki na powierzchni roboczej posypanej cukrem cukierniczym.
Zwiń każdy z nich w 3 1/2-calowy kłodę. Przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło dużą blachę do pieczenia. Powierzchnię roboczą odkurzyć cukrem cukierniczym.
Umieść arkusz ciasta phyllo na posmarowanej powierzchni roboczej i złóż go w trzech częściach, tworząc prostokąt o wymiarach 4 na 17 cali.
Prześcieradło posmarować roztopionym masłem.
Dodaj kolejny złożony arkusz phyllo, pędzel z masłem i powtarzaj, aż będziesz miał cztery arkusze masłem.
Ustaw cztery pomarańczowo-migdałowe kłody pasty w rzędzie w dół o jeden długi koniec Filo i zwiń ciasto na nich do cylindra. Fold na końcach i pędzla na niektórych stopionego masła do uszczelnienia szwów. Uformuj cylinder w małą, ciasną cewkę i umieść na blasze do pieczenia, od strony szwu w dół.
Powtórz, aby przygotować jeszcze dwie rolki phyllo.
Dodaj każdy do końca cewki na blasze do pieczenia, tworząc dużą cewkę.
Połącz żółtka, wodę i cynamon.
Posmaruj mieszaninę na wierzchu ciasta.
Piec przez 15 do 20 minut, lub do złotego koloru.
Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić na blasze do pieczenia.
Wymieszać cukier i cynamon.
Posypać ciasto, a na wierzch pokrojone migdały.
Ciasto Daktylowo-Limonkowe
W przypadku pasty zmniejsz migdały do 1 1/2 szklanki, dodaj 1 1/2 szklanki posiekanych daktyli i zastąp sok pomarańczowy i skórkę sokiem z limonki i skórką.Pojedyncze Ciasta Wężowe
Wytnij złożone arkusze phyllo na 4-na 10-calowe kawałki, a następnie ułóż i masło zgodnie z zaleceniami.
Umieść jeden dziennik pasty migdałowej na górze każdego stosu, zwinąć do cylindra i uformować w małą cewkę.Ciasto Orzechowo-Cytrynowe
W przypadku pasty migdały zastąpić orzechami włoskimi, sok pomarańczowy i skórkę zastąpić sokiem z cytryny i skórką, a następnie dodać 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu.
Fragment ze świata ciast: 150 przepisów na słodkie tradycje z kultur bliskich i dalekich autorstwa Krystyny Castelli. © 2010 by Krystyna Castella. Opublikowane przez Storey Publishing. Zdjęcia © Renee Anjanette Photography, wykorzystane za zgodą Storey Publishing.