Lżejszy meksykański klops
Przepis na Lżejszy meksykański klops można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut. Za 2,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 337 kalorii, 32 g białka i 7 g tłuszczu każda. Ten przepis z Allrecipes ma 155 fanów. Udaj się do sklepu i kup sos enchilada, czarną fasolę, mieszankę przypraw do taco i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zdrowsze, lżejsze klopsiki półmięsne lub klopsiki, klopsiki meksykańskie i klopsiki meksykańskie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali sprayem do gotowania.
W dużej misce wymieszaj mielonego indyka, mielonego kurczaka, czarną fasolę, kukurydzę, zielone chili, salsę, przyprawę do taco, bułkę tartą i białka jaj, aż zostaną dokładnie połączone.
Z powstałej masy uformuj bochenek i włóż do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Połóż połowę sosu enchilada na klopsie.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut.
Wyjmij z piekarnika i polej pozostały sos na bochenku. Wróć do piekarnika i gotuj, aż klops nie będzie już różowy w środku, a soki będą klarowne, kolejne 10 do 15 minut. Termometr do mięsa z natychmiastowym odczytem umieszczony w środku klopsa powinien wskazywać co najmniej 160 stopni F (70 stopni C).
Pokrój w plasterki i podawaj z sosem z patelni polanym łyżką.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Zinfandel
Meatloaf bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon i Zinfandel. Kotlet mielony będzie pasował do wielu win czerwonych. Polecamy coś odważnego i owocowego, na przykład Cabernet Sauvignon lub Zinfandel. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.