Przepis na Lżejszy meksykański klops można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut. Za 2,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 337 kalorii, 32 g białka i 7 g tłuszczu każda. Ten przepis z Allrecipes ma 155 fanów. Udaj się do sklepu i kup sos enchilada, czarną fasolę, mieszankę przypraw do taco i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zdrowsze, lżejsze klopsiki półmięsne lub klopsiki, klopsiki meksykańskie i klopsiki meksykańskie.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
W dużej misce wymieszaj mielonego indyka, mielonego kurczaka, czarną fasolę, kukurydzę, zielone chili, salsę, przyprawę do taco, bułkę tartą i białka jaj, aż zostaną dokładnie połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indyk Mielony
Pokruszone Chipsy Kukurydziane, Podzielone
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Zęby Przyrodzenia
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Z powstałej masy uformuj bochenek i włóż do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4
Połóż połowę sosu enchilada na klopsie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS Enchilada
5
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Wyjmij z piekarnika i polej pozostały sos na bochenku. Wróć do piekarnika i gotuj, aż klops nie będzie już różowy w środku, a soki będą klarowne, kolejne 10 do 15 minut. Termometr do mięsa z natychmiastowym odczytem umieszczony w środku klopsa powinien wskazywać co najmniej 160 stopni F (70 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Pokrój w plasterki i podawaj z sosem z patelni polanym łyżką.
Meatloaf bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon i Zinfandel. Kotlet mielony będzie pasował do wielu win czerwonych. Polecamy coś odważnego i owocowego, na przykład Cabernet Sauvignon lub Zinfandel. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.