Lżejszy meksykański klops

Lżejszy meksykański klops
Przepis na Lżejszy meksykański klops można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut. Za 2,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 337 kalorii, 32 g białka i 7 g tłuszczu każda. Ten przepis z Allrecipes ma 155 fanów. Udaj się do sklepu i kup sos enchilada, czarną fasolę, mieszankę przypraw do taco i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zdrowsze, lżejsze klopsiki półmięsne lub klopsiki, klopsiki meksykańskie i klopsiki meksykańskie.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W dużej misce wymieszaj mielonego indyka, mielonego kurczaka, czarną fasolę, kukurydzę, zielone chili, salsę, przyprawę do taco, bułkę tartą i białka jaj, aż zostaną dokładnie połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indyk MielonyIndyk Mielony
Pokruszone Chipsy Kukurydziane, PodzielonePokruszone Chipsy Kukurydziane, Podzielone
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Z powstałej masy uformuj bochenek i włóż do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4
Połóż połowę sosu enchilada na klopsie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
5
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Wyjmij z piekarnika i polej pozostały sos na bochenku. Wróć do piekarnika i gotuj, aż klops nie będzie już różowy w środku, a soki będą klarowne, kolejne 10 do 15 minut. Termometr do mięsa z natychmiastowym odczytem umieszczony w środku klopsa powinien wskazywać co najmniej 160 stopni F (70 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Pokrój w plasterki i podawaj z sosem z patelni polanym łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Zinfandel

Meatloaf bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon i Zinfandel. Kotlet mielony będzie pasował do wielu win czerwonych. Polecamy coś odważnego i owocowego, na przykład Cabernet Sauvignon lub Zinfandel. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn