Lód Żurawinowy
Lód żurawinowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 171 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka żurawiny, Sok z cytryny, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Lody Awokado, Domowe Pałeczki Do Lodów, oraz Śmierć Lodami Czekoladowymi.
Instrukcje
W dużym garnku dodaj żurawinę i wystarczającą ilość wody do przykrycia. Gotuj, aż żurawina zacznie pękać.
Odcedzić i przełożyć przez młyn spożywczy umieszczony nad dużą miską.
Jeszcze ciepłe dodać cukier do rozpuszczenia w ciepłych jagód. Ilość cukru może się różnić w zależności od cierpkości jagód, więc jeśli zdecydujesz się dodać więcej cukru, pamiętaj, że mieszanina będzie cierpsza, gdy zostanie zamrożona.
Po rozpuszczeniu cukru w jagodach wymieszaj świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy i świeżo wyciśnięty sok z cytryny.
Wlać 8 lub 9 calowy kwadratowy patelni i zamrozić na noc. Wyjąć z zamrażarki 5-10 minut przed cięciem.