Lumpia (Shanghai version)
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Lumpia (Wersja Szanghajska) może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 20 i kosztuje 74 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 10g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, marchew, czosnek w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lumpia Shanghai (sajgonki nadziewane mięsem), Lumpia, oraz Lumpia dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć mieloną wieprzowinę, mieloną wołowinę, cebulę i marchew. Upewnij się, aby całkowicie wymieszać wszystko. Sugeruję się ubrudzić i użyć rąk. Zagnieść mięso w misce, jeśli musisz. Stopniowo mieszać w sosie sojowym, czarny pieprz, czosnek w proszku i sól, aż wszystkie składniki są równomiernie rozmieszczone.
Układaj kilka owijek na raz na płaskiej powierzchni i umieść około 2 łyżki nadzienia w linii wzdłuż środka owijki. Upewnij się, że nadzienie nie jest GRUBSZE niż kciuk, lub opakowanie będzie gotować szybciej niż mięso. Weź dolną i górną krawędź owijki i złóż je w kierunku środka. Weź lewą i prawą stronę i złóż je w kierunku środka. Zwilżyć ostatnią krawędź owijki, aby ją uszczelnić. Teraz powtórz, używając reszty opakowań, i niech mężulek lub dzieci Ci pomogą.
Rozgrzać olej w frytkownicy lub ciężkiej patelni do 375 stopni F (190 stopni C). Smażyć 3 lub 4 lumpia na raz. Smażyć przez około 3 lub 4 minuty, obracając raz. Lumpia są gotowane, gdy pływają, a opakowanie jest złotobrązowe.
Pokroić na pół, lub służyć jak jest z sosem do zanurzania. Lubimy sos słodko-kwaśny, sos sojowy z cytryną, czy ketchup bananowy.