Lumpia babci Neny i Pancit
Need a dairy free main course? Lumpian i Pancit babci Neny może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 18 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mąki, wody, oleju i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Pancit babci, Pancit Bihon (Filipiński Pancit), oraz Papas rellenas Nena.
Instrukcje
Doprowadzić 2 ćwiartki wody wody do wrzenia w rondlu.
Dodać kurczaka, i gotować przez 10 do 15 protokół, lub aż gotowe. Zapas kurczaka i pozostawić kurczaka do ostygnięcia.
Kurczaka pokroić w drobną kostkę.
Na dużej patelni lub wok, saute wieprzowiny, aż równomiernie brązowy. Wymieszać z kurczakiem, kapustą i marchewką. Gotować na średnim ogniu, aż kapusta będzie miękka.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia podczas oddzielania owijek.
W małej misce, połączyć tyle mąki i wody, aby pasta o konsystencji kleju. Mieszankę mięsa łyżka do cienkiej linii na każdym opakowaniu, i zwinąć, za pomocą odrobiny pasty mąki do uszczelnienia krawędzi. Trzymaj każdą lumpię cienką; jeśli je wypełnisz, opakowanie rozerwie się. Zaoszczędź około 1/2 do 1/4 nadzienia w garnku na pancit.
Rozgrzać dużą patelnię z 1/2 do 1 cala oleju. Smażyć lumpię z jednej strony na raz, aż będzie ładnie zrumieniona.
Odcedzić, stojąc każdy kawałek pionowo, w garnku lub misce wyłożonej papierowym ręcznikiem.
Resztę nadzienia wrzucić do pieca i delikatnie wymieszać z makaronem pancit. Stopniowo dodawać bulion z kurczaka i gotować, aż makaron będzie miękki.
Do sosu: moździerzem i tłuczkiem lub łyżką zmiażdżyć czosnek, a następnie wymieszać z octem.
Podawać w małych miseczkach z łyżkami. Sos może być stosowany jako dip lub łyżka do lumpii.