Lucjan smażony na zwiędłym szpinaku z grzanym masłem Zinfandel
Smażony Lucjan na zwiędłym szpinaku z grzanym masłem Zinfandel jest pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Ten przepis służy 4. Na $3.93 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, jajka, udekoruj: szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Czerwony Lucjan na smażonym szpinaku i pomidorach, Smażone przegrzebki z Pancettanem i zwiędłym szpinakiem-Jedzenie i picie-msn, oraz Smażony Lucjan z pomidorami śliwkowymi i szpinakiem.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piecu na średnim ogniu; dodać czosnek, i smażyć 30 sekund lub aż złoty.
Dodaj szpinak, partiami, podrzucając tylko do zwiędnięcia. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Przykryć i ogrzać.
Rybę posypać pozostałą solą i pieprzem; filety zanurzyć w jajku, a następnie posmarować mąką.
Podgrzać 1 1/2 łyżki oleju rzepakowego na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować 2 filety 3 protokół z każdej strony lub aż złoty. Powtórzyć z pozostałym olejem rzepakowym i filetami rybnymi.
Szpinak podzielić na 4 talerze, na wierzchu polać Lucjanem i 1 plaster grzanego masła Zinfandel.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.