Lokalny Styl Banana Split

Lokalny Styl Banana Split
Lokalny styl Banana Split może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 3130 kalorii, 29g białka, oraz 227g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $20.58 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz fasolę waniliową, konfitury jagodowe, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zdrowy Bananowy Chleb Bananowy, Zupa grochowa w stylu południowym mamy, oraz Ciasto Bananowe Split dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Śmietanę, cukier i fasolki wanilii połączyć w rondlu i doprowadzić do wrzenia. Utrzeć żółtka i ubić na średnim ogniu, aż będą lekko gęste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zdjąć z ognia i przecedzić przez chinois. Schłodzić na lodowatej wodzie do ostygnięcia. Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Przechowywać w zamrażarce do czasu potrzebnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
3
Do lodów kawowych Kona: użyj tego samego przepisu, co lody waniliowe. Zastąp fasolę wanilii naparem z kawy i wody Kona i zamrozić w maszynie do lodów. Zamrażać do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
4
W przypadku lodów z orzechów macadamia: zastąp fasolę waniliową pastą z orzechów macadamia i pokrojonymi w kostkę orzechami macadamia. Zamrozić w maszynie do lodów i zamrozić, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Pojedynczo Porcjowane, Schłodzone Ciasto Z Białymi Kawałkami Orzechów MakadamiaOpakowanie Pojedynczo Porcjowane, Schłodzone Ciasto Z Białymi Kawałkami Orzechów Makadamia
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
5
Waniliowy sos karmelowy: cukier, sok z cytryny i fasolę waniliową połączyć w rondlu. Karmelizować na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru. Powoli mieszać w śmietanie, a następnie masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej.
7
Do sosu czekoladowego: połączyć śmietanę i mleko w rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
8
Zdjąć z ognia i ostrożnie dodać czekoladę. Używając ubijaka mieszaj, aż będzie całkowicie gładka. Odstawić i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
9
Aby sos jagodowy: połącz konfitury i wodę i dobrze wymieszaj. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości CukruPrzetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości Cukru
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
10
Miód pahoehoe: linia pół arkusza patelni z ciężkich pergaminu, a następnie spryskać całą patelnię smarem w sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Połączyć cukier, miód, syrop kukurydziany i wodę razem w rondlu i karmelizować na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
12
Wyjmij rondel z ognia i szybko wymieszaj sodę oczyszczoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
13
Na nasmarowaną patelnię wlać bąbelkową masę i ostudzić do uzyskania jędrności. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
Cynamon karmelizowane banany: umieścić masło w średnim saute patelni i włączyć ogień do średnich. Pokrój banany na pół wzdłuż, a następnie na pół szerokości, aby utworzyć 4 długie płaskie kawałki. Powtórz z pozostałymi bananami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Połączyć cukier i cynamon razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
16
Saute banany, aż lekko rumiane, następnie posypać cukrem cynamonowym i gotować przez kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
17
Wyjąć banany z patelni saute i umieścić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
18
Red Lava Sugar Cage: umieść izomalt w czystym rondlu i całkowicie stopić.
Składniki, których będziesz potrzebować
IzomaltIzomalt
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
19
Usuń cukier z ognia i dodaj kilka kropli pomarańczowego barwnika spożywczego, a następnie dodaj kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego, aż osiągnie się bogatą czerwień. Pozostawić do ostygnięcia cukru. Następnie, w misce ze stali nierdzewnej, spryskanej smarem, delikatnie Utwórz efekt przypominający siatkę w misce z Czerwonym cukrem, używając małej szpatułki, aby skropić stopiony cukier w krzyżowy wzór. Pozostawić cukier do całkowitego ostygnięcia, a następnie delikatnie wyjąć klatkę z miski i przechowywać w szczelnym pojemniku. Powtórz ten proces 3 lub 4 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony Kolor żywnościCzerwony Kolor żywności
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
20
Aby zmontować, użyj 12-calowych talerzy zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
21
Umieść 1 miarkę każdego Loda Na środku każdego talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
22
Ułóż 1 plasterek banana w miejscu, w którym każda gałka lodów dotyka się nawzajem. Użyj 3 bananów jabłkowych na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
23
Umieść 2 małe kawałki miodu Pahoehoe na środku gałek lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
24
Umieść czerwoną klatkę cukru lawy na całym podziale bananów.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
25
Sosy podawać pojedynczo w małych gęsiej skórce.
26
Użyj tego samego przepisu, co powyżej dla lodów .
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
27
Użyj tego samego przepisu, co powyżej dla lodów .
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony

Składniki

1Spód: okruszki z herbatników grahamposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowyposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowy3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekonfitury jagodowekonfitury jagodowe14papryka habanero1 szklanka posiekanej cebuli1 szklanka posiekanej cebuli3Spód: okruszki z herbatników graham1 szklanka posiekanej cebuli1 szklanka posiekanej cebuli454papryka habanero5 uncji czekolady5 uncji czekolady0warzywo (np. szpinak)lody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan28papryka habaneroposypki w różnych kolorach lub kolorowy cukierposypki w różnych kolorach lub kolorowy cukier9żółtka jajżółtka jaj2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekawa Kona mielonakawa Kona mielona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)14papryka habanero1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1cytryna, soczysta, bez miąższucytryna, soczysta, bez miąższu113papryka habaneroPrażone pokrojone w kostkę orzechy makadamiaPrażone pokrojone w kostkę orzechy makadamia4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego113papryka habaneropomarańczowy barwnik spożywczypomarańczowy barwnik spożywczy113papryka habaneropasta z orzechów makadamiapasta z orzechów makadamia113papryka habaneroczerwony barwnik spożywczyczerwony barwnik spożywczy3w połowie dojrzałe bananyw połowie dojrzałe banany3Spód: okruszki z herbatników grahamz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi170papryka habaneroz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi227papryka habaneroz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1pasteryzowane białka jaj (z kartonu), w temperaturze pokojowejpasteryzowane białka jaj (z kartonu), w temperaturze pokojowej2waniliawanilia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepła wodaciepła woda35papryka habaneropasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda907papryka habaneroizomaltizomalt
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn