Lody Z Dyni Pekan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc wypróbuj lody z dyni Pekan. Ten przepis zawiera 6 porcji z 432 kalorii, 6G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Za $1.13 za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru, ciężkiej śmietany do ubijania, orzechów pekan i mielonego imbiru. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Z łyżką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pecan Pie Sundaes, Lody Karmelowe Pekan, oraz Lody Nektarynowe, jeżynowe i pekan.
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i przyprawy. Dodaj dynię i mleko, aż będą gładkie. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; dodać 1 łyżeczkę wanilii.
W małej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier cukierniczy i pozostałą wanilię; ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty.
Scoop lody do sześciu dań deserowych. Posyp każdą 1/4 szklanki sosu dyniowego i 1/3 szklanki bitej śmietany.
Polecane wino: Cream Sherry, Napój Alkoholowy, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Wino Deserowe, Moscato, Moscato Dasti
Lody można łączyć z kremową Sherry, napojem alkoholowym i kategorią produktów spożywczych. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "