Lody waniliowe z polewą brzoskwiniowo-bazyliową

Lody waniliowe z polewą brzoskwiniowo-bazyliową
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 141 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką cukier, wodę, brzoskwinie i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lody Waniliowe Chai, Lody Cynamonowo-Waniliowo-Brzoskwiniowe, oraz Brzoskwiniowo-Waniliowy Krem Pops.

Instrukcje

1
W misce umieścić posiekane brzoskwinie. Odstawić. W rondlu połącz cukier i wodę. Wymieszać, aby połączyć. Włącz ogień do średniej wysokości i gotuj przez 3 do 5 minut, aż syrop będzie grubszy, ale jeszcze nie zacznie zmieniać koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na kilka minut.
3
Wlać ciepły syrop do blendera. Dorzuć liście bazylii. Pulsuj raz szybko, aby uzyskać większe kawałki bazylii; mieszaj przez kilka sekund, aby uzyskać więcej Zielonego syropu. (Może to wyglądać trochę funky, ale człowieku, czy to dobrze smakuje.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Syrop bazyliowy zalać posiekanymi brzoskwiniami. Pozostawić na kilka minut, a następnie wymieszać na łyżce lodów waniliowych lub truskawkowych. (Można schłodzić sos i użyć później.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Litry Lodów Truskawkowych, Zmiękczonych2 Litry Lodów Truskawkowych, Zmiękczonych
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Zimne Mleko Do PodaniaZimne Mleko Do Podania
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W6 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn