Lody waniliowe z brzoskwiniami w occie balsamicznym
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.36 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 446 kalorii, 8G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka octu balsamicznego, jajka, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Prosciutto Z Brzoskwiniami I Octem Balsamicznym, Lody Waniliowe, oraz Lody Oliwkowe Z Truskawkami Balsamicznymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz śmietanę, 1 szklankę mleka i 1 szklankę cukru. Rozgrzać na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż do gotowania na parze.
W dużej misce, ubić jajka i pozostałą 1 szklankę mleka, aż będzie gładka. Powoli wlać gorącą śmietanę, stale ubijając, aż do połączenia. Powrót mieszaninę do rondla i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż pokryje tył drewnianej łyżki, około 8 minut. Przecedzić krem do miski i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
W misce połączyć brzoskwinie z octem balsamicznym, pieprzem i 1 łyżką cukru i odstawić na 10 minut; w razie potrzeby dodać więcej cukru. Dzielimy brzoskwinie na 8 miseczek i topujemy gałkami lodów. Łyżka sos balsamiczny na wierzchu i podawać.