Lody, Sorbet i Froyo Terrine

Lody, Sorbet i Froyo Terrine
Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 20 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 118 kalorii. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz sorbet wiśniowy, lody, Prażone pistacje i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sorbet i Terryna lodowa z kompot jeżyn, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Spumoni Ice Cream Terrine dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Linia 9-na-5-calowy bochenek patelni z folią, pozostawiając kilka cali zwis dookoła. Za pomocą nożyczek odetnij karton od lodów pistacjowych i pokrój lody na płyty o grubości 1/2 cala. Pakować płyty do bochenka patelni, naciskając, aby wypełnić wszelkie luki. Zamrozić do twardości, około 10 minut. Powtórz z sorbetem dla środkowej warstwy, a następnie mrożonym jogurtem dla górnej warstwy, zamrażając terrynę na 10 minut między warstwami. Naciśnij arkusz folii na wierzchu terryny, złóż zwisającą folię i zamrozić do twardości, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt MrożonyJogurt Mrożony
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
SorbetSorbet
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
2
Rozpakuj terrine i przenieś na talerz.
3
Terrynę podawać w plasterkach i posypać pistacjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia9
Magazyn