Lody Orzechowe Z Masłem
Lody orzechowe masło może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 5 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 734 kalorie, 9g białka, oraz 62 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pekan, vanillan ekstrakt, mleko, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Przynosi wam to moje przepisy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Podwójne Lody Z Masłem Orzechowym, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Masło Orzechowe Brandy Lody Z Ice Cream Happy Hour.
Instrukcje
Masło rozpuścić w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu około 4 minut lub aż masło zmieni kolor na jasnobrązowy, a substancje stałe mleka na dnie patelni uwalniają brązowe plamki. Odstawić; odstawić, aż tylko ciepłe.
Połącz mleko, śmietanę i cukier w średnim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do niskiego wrzenia, mieszając od czasu do czasu, aby rozpuścić cukier.
Ubić żółtka w średniej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości 1 minuta. Powoli dodawać brązowe masło z drobinkami do żółtek i ubijać 2 minuty lub aż mieszanina będzie gęsta i puszysta.
Powoli wlać jedną czwartą gorącej mieszaniny śmietany do mieszaniny jaj, mieszając aż włączone.
Wlać tę mieszaninę z powrotem do średniego rondla; dodać pozostałą gorącą mieszaninę śmietany na małym ogniu, stale mieszając żaroodporną łopatką, aż mieszanina osiągnie 170 i lekko pokryje tył łopatki. (Uważaj, aby nie dopuścić do zagotowania kremu lub żółtka jaj się zsiadły.) Przecedzić krem do miski przez sito o średnich oczkach. Przechowywać w lodówce 1 godzinę lub do schłodzenia; wymieszać ekstrakty.
Wlać mieszaninę do pojemnika zamrażalnika o pojemności 1 1/2 kwarty. Wymieszać posiekane orzechy pekan i zamrozić mieszaninę zgodnie z instrukcją producenta. Zamrażać od 4 do 6 godzin przed podaniem.