Lody oliwkowe z krewnymi pomarańczami
Lody oliwkowe z krewnymi pomarańczami mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką mleko, żółtka jaj, nierafinowane i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort oliwkowy z kandyzowanymi krewnymi pomarańczami i prażonymi pistacjami, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Krwawe Pomarańcze Z Miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zest krew pomarańcze i zarezerwować zest.Delikatnie Segmentuj pomarańcze, usuwając biały rdzeń i twarde membrany i rezerwując delikatny, kolorowy pomarańczowy miąższ. Odstawić.
Ubić nierafinowaną oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ciężką śmietanę, pełne mleko i ubite żółtka aż do całkowitego połączenia i delikatnego zemulgowania.Energicznie wymieszać miód z mlekiem i jajkiem. Jeśli mleko i jaja są bardzo zimne, miód może twardnieć i może okazać się trudne do połączenia go dokładnie z mlekiem i jajami. W takim przypadku można delikatnie podgrzać mieszaninę mleka i żółtek jaj na bardzo małym ogniu, co umożliwia bardziej wydajne mieszanie miodu ze śmietaną, mlekiem i żółtkami jaj.Wymieszaj skórkę z pomarańczy reserved, Organiczny olejek eteryczny i sól morską do słodzonej miodem mieszanki mleka, śmietany, oliwy z oliwek i żółtek jaj.Jeśli podgrzałeś mieszaninę, schłodź ją w lodówce, aż stanie się całkiem zimna – około dwudziestu minut.Złóż zastrzeżone segmenty pomarańczy krwi do mieszaniny lodów z oliwą z oliwek,a następnie zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta lodów.