Lody miodowo-karmelowe z jabłkami

Lody miodowo-karmelowe z jabłkami
Lody miodowo-karmelowe z jabłkami to bezglutenowe deser. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka lodów waniliowych, złoty brązowy cukier, mielone ziele angielskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Stout-Lody Karmelowe, Lody Mochan z sosem kawowo-karmelowym, oraz Jabłka Miodowo Karmelowe.

Instrukcje

1
Wymieszaj cukier, śmietanę, masło, miód i 3 łyżki wody w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło; doprowadzić syrop do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
MiódMiód
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj przyprawy, szczyptę soli i szczyptę czarnego pieprzu, wstrząsając patelnią, aby zmiksować. Gotować bez mieszania, aż sos pokryje łyżkę, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
PrzyprawyPrzyprawy
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej. Ochłodzić, przykryć i schłodzić. Przewiń przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
1
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać jabłka, posypać cukrem. Sauté jabłka do miękkości i brązowy w miejscach, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
CukierCukier
3
Łyżka lodów do naczyń. Top z sosem, jabłka, i pekan, Jeśli za pomocą.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
SOSSOS

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn