Lody miodowo-karmelowe z jabłkami
Lody miodowo-karmelowe z jabłkami to bezglutenowe deser. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka lodów waniliowych, złoty brązowy cukier, mielone ziele angielskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Stout-Lody Karmelowe, Lody Mochan z sosem kawowo-karmelowym, oraz Jabłka Miodowo Karmelowe.
Instrukcje
Wymieszaj cukier, śmietanę, masło, miód i 3 łyżki wody w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło; doprowadzić syrop do wrzenia.
Dodaj przyprawy, szczyptę soli i szczyptę czarnego pieprzu, wstrząsając patelnią, aby zmiksować. Gotować bez mieszania, aż sos pokryje łyżkę, około 3 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej. Ochłodzić, przykryć i schłodzić. Przewiń przed użyciem.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać jabłka, posypać cukrem. Sauté jabłka do miękkości i brązowy w miejscach, o 12 protokół.
Łyżka lodów do naczyń. Top z sosem, jabłka, i pekan, Jeśli za pomocą.