Lody Kukurydziane Na Słodko
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 238 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Kukurydza Ze Słodką Śmietaną.
Instrukcje
Z kłosów kukurydzy wyciąć ziarna; odstawić kolby na bok.
Połączyć ziarna i 1 szklankę mleka w blenderze; proces do gładkiej.
Mieszankę kukurydzy połączyć, pozostałe 2 szklanki mleka, cukru i soli w średnim, ciężkim rondlu.
Pokrój kolby na trzecie; dodaj kolby do patelni.
Podgrzać mieszankę kukurydzy na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Zdjąć z ognia; odstawić na 1 godzinę. Odrzuć kolby.
Powrót patelni do średniego ciepła; podgrzać do 18
W średniej misce połączyć pół na pół i żółtka, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodaj połowę gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką.
Wlać mieszaninę żółtka do garnka z pozostałą mieszaniną mleka; gotować na średnim ogniu 2 minuty lub aż termometr zarejestruje 160, stale mieszając.
Wlać mieszaninę przez drobne sito nad miską, lekko naciskając drewnianą łyżką; wyrzucić ciała stałe.
Umieścić miskę w dużej wypełnionej lodem misce. Całkowicie schłodzić, od czasu do czasu mieszając.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki. Zamrozić 1 godzinę lub do twardości.