Lody kasztanowe z czekoladowym sosem Grand Marnier
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 1112 kalorii. Jeśli 3,82 zł za porcję spada twój budżet, lody kasztanowe z czekoladowym sosem Grand Marnier mogą być niesamowite bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jest idealny do Lato. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka dobrej jakości słodko-gorzkiej czekolady, mleko, wanilia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sos Żurawinowy Grand Marnier, Sos Żurawinowy Grand Marnier, oraz Cytrusowe ciasto dyniowe z kremem Grand Marnier.
Instrukcje
1
Kasztany drobno posiekać i gotować z 1 1/4 szklanki mleka na wolnym ogniu w dużym ciężkim rondlu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 15 minut. Przecier w blenderze do uzyskania gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów).
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przynieś śmietanę i pozostałe 1 mleko 3 / 4cups tylko na wolnym ogniu w ciężkim rondlu i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Ubij żółtka i brązowy cukier w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego z dużą prędkością, aż staną się grube i blade, a mieszanina utworzy wstążkę, gdy uniesiemy ubijaki.
1/3 gorącej śmietany ubić w miksturę żółtkową, aby ostudzić, a następnie ubić miksturę żółtkową w pozostałą śmietanę. 3
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Ubić na puree z kasztanów i soli, następnie dodać skórkę. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, tylko do momentu, aż mieszanina zarejestruje 77° na termometrze natychmiastowego odczytu (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Trzepaczka
6
Natychmiast wlać krem przez drobne sito do czystej metalowej miski i wymieszać wanilią. Ustaw miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i chłodnym kremem, mieszając od czasu do czasu. Chłód, powierzchnia pokryta woskowanym papierem, do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny.