Lody Karmelowe Solone
Solone lody karmelowe to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 704 kalorie, 5G białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka łuszczącej się soli morskiej, ciężkiej śmietany, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Solone karmelowe Patelnie czekoladowe brownie z lodami karmelowymi, No-ice-Maker Solony Karmel, Bourbon, masło orzechowe i czekoladowe kawałki lodów, oraz Lody Karmelowe Solone.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podgrzej cukier w suchej patelni z grubym dnem na średnim ogniu, mieszając widelcem, aby równomiernie podgrzać cukier, aż zacznie się topić, a następnie przestań mieszać i obracać patelnię, aby cukier stopił się równomiernie i kontynuuj gotowanie, aż uzyska ciemny bursztynowy kolor.
Ostrożnie dodać ciężką śmietanę (mieszanina rozpryskuje się) i gotować, mieszając, aż cały karmel się rozpuści.
Przenieść do miski żaroodpornej i wymieszać z solą morską. Mieszaninę karmelową umieścić w misce wypełnionej lodowatą wodą i mieszać, aż ostygnie do temperatury pokojowej.
Mieszankę karmelową połączyć z bazą lodową i dodać wanilię.
Zamrażać w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta.
Mleko podgrzać na patelni z sosem na średnim ogniu.
Przygotuj lodową kąpiel, ustawiając miskę 2-quart na większej misce częściowo wypełnionej lodowatą wodą.
Ustaw sitko na mniejszej misce i odstaw na bok.
W osobnej misce ubijamy żółtka i cukier, aż do bladożółtego koloru i cukier się rozpuści. Stopniowo wlewaj rozgrzane mleko do mieszaniny żółtka, stale ubijając.
Wlej mieszaninę z powrotem do tego samego rondla, którego użyłeś do podgrzania mleka. Gotować przez 3 do 5 minut, ciągle mieszając, aż krem zgęstnieje i pokryje tył drewnianej łyżki.
Przecedzić krem do górnej miski kąpieli lodowej, aby zatrzymać proces gotowania.
Dodać śmietanę i wymieszać z lodową kąpielą, aż ostygnie. Przykryć miskę folią i dokładnie schłodzić, najlepiej przez noc.