Lody jagodowe, kokosowe i limonkowe
Lody jagodowe, kokosowe i limonkowe to deser, który serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 592 kalorie. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 152 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz dodatkowe jagody, złoty cukier, jagody punnet i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lody Jagodowe Kokos Limonka, Lody kokosowo-limonkowe z prażonymi chipsami kokosowo-Nerkowcowymi, oraz Lody Jagodowo-Limonkowe.
Instrukcje
Drobno zetrzeć skórkę z jednego z limonek i wycisnąć sok z obu. Włożyć do małej patelni z cukrem i delikatnie podgrzać, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Dodać jagody i dusić przez 2 minuty, aż Skórki zaczną się dzielić.
Do miski wlać mieszankę jagodową i wymieszać z kremem kokosowym. Pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić w dużej misce, aż utrzyma swój kształt, a następnie stopniowo mieszać z mieszanką jagodową.
Umieść miskę w zamrażalniku na około 1 godzinę, aż mieszanina ustawi się około 3 cm od krawędzi.
Wyjąć z zamrażarki i wymieszać za pomocą trzepaczki. Gdy jest dość gładka, wróć do zamrażarki na kolejną godzinę, a następnie powtórz ubijanie jeszcze raz.
Przenieść lody do sztywnego pojemnika, przykryć i zamrozić do twardości, lub do miesiąca. Przed podaniem,przenieść do lodówki na 30 minut, aby zmiękczyć.
Podawać z rozsypanymi jagodami.