Lody jabłkowo-rabarbarowe (i Kardamonowe)

Lody jabłkowo-rabarbarowe (i Kardamonowe)
Lody jabłkowo-rabarbarowe (i Kardamonowe) to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 979 kalorii, 6G białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 59 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Jeśli masz cierpkie jabłka, łodygi rabarbaru, ciężką śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Bezmleczne Ciasto Z Rabarbarem, Rabarbar Z Kremem Kardamonowym I Pistacjami, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe.

Instrukcje

1
Posiekać jabłka i rabarbar. Jeśli korzystasz z młyna spożywczego, nie przejmuj się obieraniem lub rdzeniem jabłek—po prostu posiekaj je na kawałki. Jeśli używasz robota kuchennego lub blendera, upewnij się, że je rdzeń, ale pozostawić skórę, kolor, smak, i dodaje Grubość z jego naturalnej pektyny. Ugotować jabłka i rabarbar z imbirem, strąkami kardamonu i wodą w garnku do miękkości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
PektynaPektyna
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać cukier, mieszać do rozpuszczenia i umieścić mieszaninę przez młynek lub robot kuchenny i sitko. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
2 i pół szklanki sosu jabłkowo-rabarbarowego wymieszać ze śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
W razie potrzeby dodaj więcej cukru do smaku. Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn