Lody jabłkowo-rabarbarowe (i Kardamonowe)

Lody jabłkowo-rabarbarowe (i Kardamonowe)
Lody jabłkowo-rabarbarowe (i Kardamonowe) to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 979 kalorii, 6G białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 59 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Jeśli masz cierpkie jabłka, łodygi rabarbaru, ciężką śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Bezmleczne Ciasto Z Rabarbarem, Rabarbar Z Kremem Kardamonowym I Pistacjami, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe.

Instrukcje

1
Posiekać jabłka i rabarbar. Jeśli korzystasz z młyna spożywczego, nie przejmuj się obieraniem lub rdzeniem jabłek—po prostu posiekaj je na kawałki. Jeśli używasz robota kuchennego lub blendera, upewnij się, że je rdzeń, ale pozostawić skórę, kolor, smak, i dodaje Grubość z jego naturalnej pektyny. Ugotować jabłka i rabarbar z imbirem, strąkami kardamonu i wodą w garnku do miękkości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
PektynaPektyna
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać cukier, mieszać do rozpuszczenia i umieścić mieszaninę przez młynek lub robot kuchenny i sitko. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
2 i pół szklanki sosu jabłkowo-rabarbarowego wymieszać ze śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4
W razie potrzeby dodaj więcej cukru do smaku. Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn