Lody Czekoladowe / Osiągnięcie Czekoladowej Rozkoszy
Need a deser bezglutenowy? Lody czekoladowe / osiągnięcie czekoladowej rozkoszy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 988 kalorii, 23G białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 698 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli morskiej, słodko-gorzkiej czekolady, granulowanego cukru trzcinowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sycylijskie Lody czekoladowe z bourbonem i kawałkami ciemnej czekolady, Kanapki z lodami czekoladowo-czekoladowymi i truskawkowymi, oraz Czekoladowe Ciasto Orzechowe.
Instrukcje
Do połowy napełnij dużą miskę zimną wodą.
Dodaj kilka garści kostek lodu. Odstaw kąpiel lodową na bok.
Umieścić posiekaną czekoladę w dużej misce i roztopić na podwójnym kotle lub w kuchence mikrofalowej, mieszać do uzyskania gładkiej masy. Ustaw sitko o drobnej siatce nad miską i ustaw aside.In rondel, doprowadzić mleko na wolnym ogniu na średnim heat.In w średniej misce ubijamy żółtka, cukier i sól, aż będą gęste i lekko bledsze. Przesiać w proszku kakaowym i skrobi kukurydzianej i ubijać, aż powstanie pasta.
Stale ubijając, powoli wlewaj połowę gorącego mleka do mieszanki kakaowej i ubijaj, aż będzie gładka. Powrót mieszaninę do rondla, ubijać do połączenia i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina jest wystarczająco gęsta, aby pokryć tylną część łyżki (około 5 minut), nie gotować.Powoli odcedzić gorącą mieszaninę nad zarezerwowaną roztopioną czekoladą.
Ubijać, aż czekolada zostanie całkowicie włączona i gładka, a następnie dodać wanilię.
Umieścić miskę w większej misce z lodowatą wodą i od czasu do czasu mieszać mieszaninę, aby zapobiec tworzeniu się skóry, następnie przykryć powierzchnię papierem woskowym i przechowywać przykryty w lodówce na noc lub do 1 dnia przed ubijaniem. (Mieszanka jest najlepsza, jeśli jest starzona (przechowywana w lodówce) przez noc. Ten okres odpoczynku poprawia właściwości ubijania mieszanki oraz poprawia ciało i strukturę gelato.) Zamrozić mieszaninę w maszynie do lodów.
Przed podaniem przełożyć do szczelnego pojemnika i zamrozić na co najmniej 2 godziny.
Odstawić na około 5 minut przed podaniem.