Lody Czekoladowe

Lody czekoladowe wymagają około 1 godzina od początku do końca. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 1049 kalorii, 18g białka, oraz 90 g tłuszczu na porcję. Sprawdza się jako dość niedrogi deser dla Lato. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 237 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz żółtka jaj, śmietanę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). No-ice-Maker Solony Karmel, Bourbon, masło orzechowe i czekoladowe kawałki lodów, Ben & Jerry ' s Chocolate Ice Cream-możesz mieć bogate lody czekoladowe w domu, oraz Chunky Monkey Ice Cream (Lody Bananan z orzechami włoskimi i kawałkami czekolady) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozpuść czekoladę: rozpuść czekoladę w podwójnym kotle (możesz użyć prowizorycznego podwójnego kotła, umieszczając metalową miskę na małym rondlu z wrzącą wodą, tylko nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Dodaj wrzącą wodę, kakao w proszku, połowę cukru: gdy czekolada się stopi, przenieś do średniej wielkości rondla o grubym dnie, włącz ciepło do średnio niskiego poziomu i dodaj wrzącą wodę, kakao w proszku i połowę cukru.
Energicznie ubijać, aż nie pojawią się grudki.
Zakończ mieszankę czekolady:
Dodaj mleko, 1 szklankę śmietany, pozostały cukier, kawę rozpuszczalną (jeśli używasz) i sól do bazy czekoladowej i energicznie ubijaj, aż do całkowitego włączenia, a następnie użyj gumowej szpatułki, aby zeskrobać dno i boki patelni.
Gdy podstawa czekolady jest gładka, Ustaw garnek na średnim ogniu i ogrzać, mieszając od czasu do czasu, aż podstawa zacznie się parować.
Żółtka ubić w średniej wielkości misce. Gdy podstawa czekolady ogrzewa się do punktu jest parny, temperować jajka przez powolne wlewanie niektóre z gorącej podstawy do jaj podczas ubijania jaj energicznie, aby zapobiec ich gotowania.
Po włączeniu około połowy podstawy z jajkami, wlać mieszaninę jaj z powrotem na patelnię z resztą bazy czekoladowej i wymieszać, aby połączyć.
Podgrzać bazę, aż zacznie się zagęszczać, zdjąć z ognia, dodać schłodzoną śmietanę: obniżyć ciepło do średniego i podgrzać bazę, aż osiągnie 77°. w tym momencie baza lekko zgęstnieje i znów będzie coraz bardziej Parna.
Wymieszaj pozostałą filiżankę zimnej śmietany, aby zapobiec dalszemu gotowaniu.
Wlać bazę czekoladową przez sitko siatkowe do miski, aby odcedzić wszelkie ciała stałe lub twarogi, i umieścić miskę w łaźni lodowej, aby przyspieszyć chłodzenie. Wymieszać wanilią.
Całkowicie schłodzić bazę: schłodzić bazę lodową przez kilka godzin, najlepiej przez noc, aż do całkowitego ostygnięcia. (Aby przyspieszyć ten proces, możesz umieścić bazę lodów, jeszcze w misce w łaźni lodowej, w zamrażarce na godzinę, mieszając co 20 minut.)
Proces w maszynie do lodów: ubijaj w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta. Jeśli lubisz miękkie lody, jedz natychmiast. W przeciwnym razie przenieś go do pojemnika zamrażarki i włóż do zamrażarki na kilka godzin, aby się umocnić.
Należy pamiętać, że lody mogą być dość twarde, gdy po raz pierwszy wyjmiesz je z zamrażarki, więc możesz pozostawić je na kilka minut, aby zmiękły przed próbą zgarnięcia.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów czekoladowych. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "