Lody Czekoladowe

Lody Czekoladowe
Lody czekoladowe wymagają około 1 godzina od początku do końca. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 1049 kalorii, 18g białka, oraz 90 g tłuszczu na porcję. Sprawdza się jako dość niedrogi deser dla Lato. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 237 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz żółtka jaj, śmietanę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). No-ice-Maker Solony Karmel, Bourbon, masło orzechowe i czekoladowe kawałki lodów, Ben & Jerry ' s Chocolate Ice Cream-możesz mieć bogate lody czekoladowe w domu, oraz Chunky Monkey Ice Cream (Lody Bananan z orzechami włoskimi i kawałkami czekolady) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozpuść czekoladę: rozpuść czekoladę w podwójnym kotle (możesz użyć prowizorycznego podwójnego kotła, umieszczając metalową miskę na małym rondlu z wrzącą wodą, tylko nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodaj wrzącą wodę, kakao w proszku, połowę cukru: gdy czekolada się stopi, przenieś do średniej wielkości rondla o grubym dnie, włącz ciepło do średnio niskiego poziomu i dodaj wrzącą wodę, kakao w proszku i połowę cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Energicznie ubijać, aż nie pojawią się grudki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Zdjąć z ognia.
5
Zakończ mieszankę czekolady: 
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
6
Dodaj mleko, 1 szklankę śmietany, pozostały cukier, kawę rozpuszczalną (jeśli używasz) i sól do bazy czekoladowej i energicznie ubijaj, aż do całkowitego włączenia, a następnie użyj gumowej szpatułki, aby zeskrobać dno i boki patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Gdy podstawa czekolady jest gładka, Ustaw garnek na średnim ogniu i ogrzać, mieszając od czasu do czasu, aż podstawa zacznie się parować.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
1
Żółtka ubić w średniej wielkości misce. Gdy podstawa czekolady ogrzewa się do punktu jest parny, temperować jajka przez powolne wlewanie niektóre z gorącej podstawy do jaj podczas ubijania jaj energicznie, aby zapobiec ich gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Po włączeniu około połowy podstawy z jajkami, wlać mieszaninę jaj z powrotem na patelnię z resztą bazy czekoladowej i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Podgrzać bazę, aż zacznie się zagęszczać, zdjąć z ognia, dodać schłodzoną śmietanę: obniżyć ciepło do średniego i podgrzać bazę, aż osiągnie 77°. w tym momencie baza lekko zgęstnieje i znów będzie coraz bardziej Parna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
4
Zdjąć z ognia.
5
Wymieszaj pozostałą filiżankę zimnej śmietany, aby zapobiec dalszemu gotowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
1
Wlać bazę czekoladową przez sitko siatkowe do miski, aby odcedzić wszelkie ciała stałe lub twarogi, i umieścić miskę w łaźni lodowej, aby przyspieszyć chłodzenie. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Całkowicie schłodzić bazę: schłodzić bazę lodową przez kilka godzin, najlepiej przez noc, aż do całkowitego ostygnięcia. (Aby przyspieszyć ten proces, możesz umieścić bazę lodów, jeszcze w misce w łaźni lodowej, w zamrażarce na godzinę, mieszając co 20 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Proces w maszynie do lodów: ubijaj w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta. Jeśli lubisz miękkie lody, jedz natychmiast. W przeciwnym razie przenieś go do pojemnika zamrażarki i włóż do zamrażarki na kilka godzin, aby się umocnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
4
Należy pamiętać, że lody mogą być dość twarde, gdy po raz pierwszy wyjmiesz je z zamrażarki, więc możesz pozostawić je na kilka minut, aby zmiękły przed próbą zgarnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów czekoladowych. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje3
Ocena Zdrowia25
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn