Lody balsamiczne Truskawkowe Bi-Rite Creamery
Lody balsamiczne Truskawkowe Bi-Rite Creamery mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 90 g tłuszczu, oraz w sumie 1130 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.77 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, cukier, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 268 fanów. Jest idealny do Dzień Matki. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lody maślane Bi-Rite Creamery, Lody czekoladowe Bi-Rite Creamery, oraz Bi-Rite Creamery ' s Cara Caran Orange kardamon Ice Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć jagody z 2 1/2 łyżki cukru i 2 łyżeczki octu w dużej patelni.
Umieść patelnię na średnim ogniu i gotuj, często mieszając, aż truskawki będą miękkie, a płyn, który uwalniają, zmniejszy się nieco, od 6 do 8 minut.
Niech ostygnie lekko, a następnie przenieść jagody i ich sok do blendera lub robota kuchennego. Przecier, aż będzie gładki i przechowywać w lodówce.
Zrób bazę: w średniej żaroodpornej misce ubijaj żółtka, aby je rozbić, a następnie ubijaj w połowie cukru (1/4 szklanki). Odstawić.
W ciężkiej patelni ze stali nierdzewnej wymieszaj śmietanę, mleko, sól i pozostały cukier (1/4 szklanki) i umieść patelnię na średnim ogniu. Gdy mieszanina zbliża się do nagiego gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do medium.
Ostrożnie wyjąć około 1/2 szklanki gorącej mieszanki śmietany i, ubijając jajka stale, dodać śmietanę do miski z żółtkami. Wracając do patelni śmietany na kuchence, użyj żaroodpornej szpatułki, aby wymieszać śmietanę, ponieważ powoli wlewasz mieszaninę jajek i śmietany z miski z powrotem na patelnię.
Nadal gotować mieszaninę ostrożnie na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zostanie zagęszczona, pokryje tylną część szpatułki i pozostawia wyraźny ślad po uruchomieniu palcem przez nią, 1 do 2 minut dłużej.
Odcedzić bazę przez sitko o drobnej siatce i umieścić w czystym pojemniku. Umieść pojemnik w łaźni lodowej, umyj szpatułkę i od czasu do czasu mieszaj bazę, aż ostygnie. Następnie przykryć folią i przechowywać w lodówce podstawy przez co najmniej 2 godziny na noc.
Przecier truskawkowy i pozostałe 2 łyżeczki octu ubić na schłodzonej podstawie.
Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Podczas gdy lody są ubijane, umieść pojemnik, którego użyjesz do przechowywania lodów w zamrażarce. Ciesz się od razu lub, aby uzyskać mocniejsze lody, zamrozić na co najmniej cztery godziny.