Loaded Chicken Carbonara

Loaded Chicken Carbonara
Załadowany kurczak Carbonara wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1035 kalorii, 77g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Allrecipes ma 551 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz bekon, spaghetti, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 94%. Spróbuj Carbonara vegetariana (Wegetariańska Carbonara), Kurczak Carbonara, oraz Kurczak Carbonara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wyjąć boczek z patelni z rowkiem łyżką i osuszyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
3
Odcedzić tłuszcz z patelni, zastrzegając 2 łyżki kapieli z boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
5
Ciepła 1 łyżka kapie bekon na patelni na średnim ogniu. Gotować połówki piersi kurczaka w boczku kapie, aż nie będzie już różowy w środku i soki biegną jasne, około 5 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Piersi KurczakaPołówki Piersi Kurczaka
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
6
Przenieść na deskę do krojenia i namiot z folią. Kurczaka odstawić na 5 minut przed krojeniem; odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Podgrzać pozostałą łyżkę boczku kapie na patelni na średnim ogniu, aż się połysk. Gotować i mieszać czosnek i zmielony czarny pieprz na patelni, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wlać wino na patelnię; gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć z ognia.
10
W misce ubić parmezan i jajka. Powoli przesyłaj mieszaninę wina do mieszaniny parmezanu, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
JajkoJajko
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Doprowadzić do wrzenia duży garnek obficie osolonej wody. Gotować spaghetti we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez ale twarde do ukąszenia, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Wyjmij 1/2 szklanki wody z garnka do późniejszego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
13
Włóż groszek do dużego durszlaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
14
Makaron odcedzić w durszlaku z groszkiem. Do garnka wrzucić odsączony makaron i groszek. Wymieszaj boczek, kurczaka i mieszaninę wina do spaghetti. Cienki sos z zastrzeżoną wodą z makaronu zgodnie z życzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Cały KurczakCały Kurczak
BoczekBoczek
MakaronyMakarony
SOSSOS
GrochGroch
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn