Załadowany kurczak Carbonara wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1035 kalorii, 77g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Allrecipes ma 551 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz bekon, spaghetti, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 94%. Spróbuj Carbonara vegetariana (Wegetariańska Carbonara), Kurczak Carbonara, oraz Kurczak Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Gotować boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Wyjąć boczek z patelni z rowkiem łyżką i osuszyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
Patelnia
3
Odcedzić tłuszcz z patelni, zastrzegając 2 łyżki kapieli z boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cały Kurczak
5
Ciepła 1 łyżka kapie bekon na patelni na średnim ogniu. Gotować połówki piersi kurczaka w boczku kapie, aż nie będzie już różowy w środku i soki biegną jasne, około 5 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Piersi Kurczaka
Kapanie Z Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia
6
Przenieść na deskę do krojenia i namiot z folią. Kurczaka odstawić na 5 minut przed krojeniem; odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Folia Aluminiowa
7
Podgrzać pozostałą łyżkę boczku kapie na patelni na średnim ogniu, aż się połysk. Gotować i mieszać czosnek i zmielony czarny pieprz na patelni, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Kapanie Z Boczku
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Wlać wino na patelnię; gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Zdjąć z ognia.
10
W misce ubić parmezan i jajka. Powoli przesyłaj mieszaninę wina do mieszaniny parmezanu, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Jajko
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Doprowadzić do wrzenia duży garnek obficie osolonej wody. Gotować spaghetti we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez ale twarde do ukąszenia, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
12
Wyjmij 1/2 szklanki wody z garnka do późniejszego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
13
Włóż groszek do dużego durszlaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
14
Makaron odcedzić w durszlaku z groszkiem. Do garnka wrzucić odsączony makaron i groszek. Wymieszaj boczek, kurczaka i mieszaninę wina do spaghetti. Cienki sos z zastrzeżoną wodą z makaronu zgodnie z życzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.