Liście Winogron Z Komosą Ryżową, Krewetkami I Burakami
Liście winogron z Quinoa, krewetki i buraki może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 53 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, kapary wypełnione solą, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Indyk & Quinoa Faszerowane Liście Winogron, Liście Winogron, oraz Liście Winogron.
Instrukcje
Odetnij łodygi liści winogron i wszelkie twarde żebra środkowe, utrzymując liście w stanie nienaruszonym. Wybierz 24 największe liście. W razie potrzeby dopasuj 2 mniejsze liście, aby utworzyć 1 duży.
W małym rondlu, przykryć quinoa z wodą i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj szczyptę soli, przykryj i gotuj na małym ogniu przez 12 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na: 5 minut. Puch quinoa.
W małym rondlu wrzącej wody, gotować krewetki aż gotowane przez, o 1 minutę. Łyżką szczelinową przełożyć je na talerz do ostygnięcia, a następnie przeciąć krewetki na pół wzdłuż.
Dodać buraki do wody i dusić do miękkości, około 20 minut; dodać więcej wody, jeśli to konieczne, aby utrzymać buraki pokryte.
Buraki odcedzić i ostudzić, następnie obrać i pokroić w 1/4 cala kostkę.
Włóż kapary do miski, przykryj wodą i namocz przez 3 minuty, następnie odcedz i spłucz. Grubo posiekać kapary.
Na małej patelni, toast nasiona kminku na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 30 sekund.
Przenieść nasiona na powierzchnię roboczą do ostygnięcia, a następnie drobno posiekać.
Wrzucić nasiona kminku do miski i wymieszać z kaparami, pietruszką, sokiem z cytryny, olejem, czosnkiem i skórką z cytryny.
W dużej misce, połączyć quinoa, krewetki i buraki.
Dodać dressing, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
Rozłóż 6 liści winogron na powierzchni roboczej.
Umieść zaokrągloną łyżkę wypełnienia quinoa w pobliżu końca łodygi każdego liścia. Złóż dno liści do góry i nad nadzieniem, a następnie zwiń je, mocno naciskając i składając po bokach.
Przenieść rolki do dużego talerza, szew stronie w dół. Powtórz z pozostałymi liśćmi winogron i nadzieniem. Przechowywać w lodówce rolki, ale niech powrócić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Dodać do przodu: nadziewane liście winogron można przechowywać w lodówce przez noc.