Lizaki Miętowe

Lizaki Miętowe
Lizaki miętowe to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 71 kalorii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 17 centów za porcję. Jeśli masz cukier, liście mięty, ekstrakt z mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Posiekaj jak jest gorąco: indyjskie lizaki jagnięce z miętowym Pesto, Lizaki jagnięce z sosem z zielonej mięty i pieczonymi ziemniakami, oraz Lizaki Staroświeckie.

Instrukcje

1
Lekko olej 2 duże blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
2
Doprowadzić wodę do wrzenia w 1-kwartowym ciężkim rondlu, następnie wymieszać miętę i zdjąć z ognia. Lekko ostudzić, około 2 minut, następnie przecedzić w blenderze, około 1 minuty (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Przecedzić przez sito o drobnych oczkach wyłożone 2 warstwami ręcznika papierowego do miski, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe (powinieneś mieć co najmniej 2/3 szklanki płynu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Przygotuj kąpiel lodową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
4
Podgrzać cukier, syrop kukurydziany i 2/3 szklanki płynu miętowego w oczyszczonym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, bez mieszania, mycie kryształków cukru po stronie patelni szczotką do ciasta zanurzoną w zimnej wodzie i odtłuszczanie piany z powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Umieść termometr w syropie i gotuj, aż osiągnie temperaturę 149° (Faza twardego pęknięcia), a następnie wymieszaj z ekstraktem mięty. Natychmiast zanurzyć dno patelni w kąpieli lodowej, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Białej żurawinySok Z Białej żurawiny
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół PintySterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Wlać 2-calowy basen syropu na 1 blachy do pieczenia i szybko umieścić w nim lizak. Kontynuuj Robienie lizaków, rozstaw baseny syropu 2 cale od siebie. (Jeśli syrop stanie się zbyt gęsty, aby wlać, podgrzać, aby go rozrzedzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
LizakiLizaki
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patyczki Do LizakówPatyczki Do Lizaków
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
7
Niech lizaki ostygną i twardnieją, około 15 minut, a następnie delikatnie poluzuj cienką metalową szpatułką. W razie potrzeby indywidualnie owiń lizaki w owijki celofanowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
LizakiLizaki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1
* Aby zrobić lizaki malinowe, zastąp 1 1/4 szklanki malin (6 uncji) na liście mięty, użyj tylko 2/3 szklanki wody i pomiń ekstrakt z mięty.* Lizaki przechowywać, pojedynczo pakowane w celofan, 2 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Białej żurawinySok Z Białej żurawiny
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
LizakiLizaki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Magazyn