Linguine z pancettą i Chardą Szwajcarską
Linguine z Pancettan i szwajcarskiej Chard może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 418 kalorii, 18g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pieprz, pietruszkę płaską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szwajcarska Chard Linguine, Smażony Chard Szwajcarski z pancettą, oraz Pancettan i Szwajcarski Chard z miękką polentą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłukać i osuszyć chard; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Usuń łodygi i żeberka środkowe z chard i pokrój żebra i łodygi w poprzek na plasterki 1/4 cala.
Pokrój liście chard na 1-calowe paski.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodaj pancetta; gotować 6 protokół lub aż rumiane.
Dodaj cebulę i czosnek, i gotować 10 minut lub aż lekko rumiane, często mieszając.
Dodać łodygi chard, i gotować 3 protokół, często mieszając.
Dodaj liście chard i papryka; gotować 5 minut lub aż chard więdną, często podrzucając.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić makaron w durszlaku nad miską; rezerwy 1/4 szklanki wody makaronu.
Dodaj zarezerwowaną wodę z makaronu i makaron do mieszaniny chard; gotować na średnim ogniu 1 minutę, często mieszając. Wymieszać w 1/4 szklanki sera.
Dodaj pietruszkę, sól i czarny pieprz; dobrze wymieszać.
Posypać 1/2 szklanki sera.