Linguine z krewetkami i olejkiem cytrynowym
Linguine z krewetkami i olejkiem cytrynowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 743 kalorie, 16G białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka oliwy z oliwek, pietruszka z płaskim liściem, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Linguine z krewetkami i olejkiem cytrynowym, Krewetki z cytryną Linguine, oraz Krewetki Linguine z cytryną i fetą.
Instrukcje
Połączyć oliwę z oliwek i skórkę z cytryny w małej misce i rezerwy.Do makaronu: doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal twarde do ukąszenia, mieszając od czasu do czasu, o 8 do 10 protokół.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania. (Zawsze o tym zapominam!!) Tymczasem, w dużej, ciężkiej patelni ogrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek i gotować przez 2 protokół.
Dodaj krewetki i gotować, aż różowy, o 5 protokół.
Dodaj gotowaną linguine, sok z cytryny, skórkę z cytryny, sól i pieprz. Rzucać, aby połączyć. Wyłączyć ogień i dodać rukolę. Za pomocą Sitka siatkowego odcedzić skórkę cytryny z zarezerwowanej oliwy z oliwek i dodać oliwę do makaronu. Skórkę można wyrzucić.
Dodać posiekaną natkę pietruszki do makaronu i wrzucić do połączenia.