Linguine Piccole z grillowanym Miecznikiem i sosem Pietruszkowo-anchois
Linguine Piccole z grillowanym Miecznikiem i sosem Pietruszkowo-anchois może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.56 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 709 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sok z cytryny, parmezan, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowane kotlety jagnięce i czerwona papryka z sosem anchois-pietruszka, Linguine con alici (Linguini z sosem anchois), oraz Duszony mostek z sosem Pietruszkowo-anchois.
Instrukcje
W blenderze połącz szalotkę, anchois, ocet, sok z cytryny, parmezan, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Zmiksować do postaci pasty. Podczas pracy maszyny dodaj 1/2 szklanki oleju w cienkim strumieniu, a następnie dodaj gorącą wodę.
Podgrzać brojlery lub patelnię grillową lub zapalić grill. Miecznik zalać 1 łyżeczką oleju i posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować rybę przez 4 minuty. Włączyć i gotować, aż złoty kolor i po prostu zrobić, 4 do 5 minut dłużej.
Pozostaw rybę na kilka minut, a następnie pokrój ją na kawałki wielkości kęsa.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować linguine piccole aż tylko zrobić, o 9 protokół. Rezerwy około 1/2 szklanki wody makaronu.
Odcedzić makaron i wymieszać z sosem, miecznik, 1/4 szklanki wody z makaronu i natką pietruszki. Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, dodaj więcej zarezerwowanej wody.
Odcedzić jedną puszkę 6 uncji tuńczyka zapakowaną w olej. Płatki tuńczyka i wrzucić go z odsączonego makaronu w miejsce miecznika.
Rekomendacja wina: wytrawne wino ros byłoby ładnie komponować się z sosem anchois. Poszukaj butelki z Prowansji we Francji lub, jeśli czujesz się żądny przygód, Nawarry w Hiszpanii.