Linguine ai Frutti di Mare
Linguine ai Frutti di Mare jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.12 za porcję. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 22g białka, oraz 6G tłuszczu. 153 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz płatki pieprz, morze przegrzebki, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Linguine ai Frutti di Mare, Linguine Ai Frutti Di Mare, oraz Frutti di Mare.
Instrukcje
Zagotuj wodę w dużym garnku.
Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Czosnek gotować, aż skwierczy.
Dodać płatki czerwonej papryki do smaku; gotować 1 minutę.
Dodać wino i małże; przykryć. Podnieść ogień do średniej wysokości; gotować 5 minut.
Do wrzącej wody dodać linguine. Gotuj do al dente. Odkryć sauté patelni; dusić 1 minuta więcej.
Dodaj sos pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj resztę owoców morza. Gotować, mieszając, aż małże i małże otwarte, o 3 protokół. Wrzuć linguine.
Dodać pietruszkę; wrzucić. Podzielić na 4 miski.