Light Chicken Enchiladas

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj lekkie Enchiladas z kurczaka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 449 kalorii, 27g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, 4 pomidory, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 108 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Lekkie i kremowe Enchiladas z kurczaka, Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo), oraz Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj jalapeno, czosnek, tymianek i połowę cebuli. Gotować, mieszając, do miękkości, o 3 protokół.
Dodać kurczaka, 1 łyżeczkę soli i 3/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i gotować, aż kurczak będzie miękki, o 6 protokół.
Wyjąć kurczaka na talerz.
Płyn do gotowania i warzywa przełożyć do blendera, dodać pomidory, ziele angielskie i puree z uchyloną pokrywką. Wytrzeć patelnię, dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i umieścić na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę pomidorów i gotować, aż lekko zmniejszona, 6 protokół.
Wlać do naczynia do pieczenia.
Umyj tortille oliwą z oliwek i połóż na blasze do pieczenia; piec 5 minut. Rozwal kurczaka. Na wierzchu każdej tortilli z kurczakiem i serem, następnie zwijamy i układamy w naczyniu do pieczenia, szwem w dół, łyżką sosu na wierzchu.
Piec, aż ser się roztopi, 4 protokół.
Wrzucić zioła, pozostałą cebulę i sól do smaku.
W porcji: kalorie 452; tłuszcz 23 G (nasycony 9 g); Cholesterol 74 mg; Sód 852 mg; węglowodany 35 g; błonnik 4 g; białko 27 g
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.