Libański gulasz z jagnięciną i fasolą
Przepis na gulasz z jagnięciny i fasoli jest gotowy w około 5 godzin i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 489 kalorii, 33g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz baharat, cebulę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Libańska Jagnięcina Kefta (Jagnięce Kaboby), Gulasz z jagnięciny i zielonej fasoli z orkiszem (farro), oraz Jagnięcina z oliwką z gulaszem z fasoli Adzuki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę przykryć zimną wodą o 3 cale w misce i moczyć w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin.
Dobrze spuścić w durszlaku.
Przynieść jagnięcinę, baharat i wodę (9 szklanek) do wrzenia w 6-do 8-quart ciężkiego garnka, następnie energicznie gotować mieszaninę, pod przykryciem, aż mięso będzie prawie miękkie, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
Dodać fasolę i gotować, odkryte, aż fasola będzie miękka, o 1 godzinę więcej. W międzyczasie, rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu w 12-calowej patelni ciężkiej, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować cebulę, czosnek, 1/2 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka pieprzu, mieszając, aż cebula są blady złoty i przetargu, 8 do 10 protokół. Wymieszać w koncentracie pomidorowym i gotować, mieszając, 2 protokół. Gdy fasola są miękkie, wymieszać w mieszaninie pomidorowo-cebulowej i gotować na wolnym ogniu, aż tylko przez, o 5 protokół. Wymieszać pozostałe 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu.
* Środkowo-Wschodnia i Afrykańska mieszanka przypraw, która zazwyczaj zawiera ziele angielskie, cynamon, goździki, kminek, Maras chile i czarny pieprz. Dostępne na rynkach Bliskiego Wschodu i w Formaggio Kitchen (888-212-3224; formaggiokitchen.com).
Gulasz można przygotować 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić w szczelnym pojemniku. Podgrzać w garnku 5-do 6-quart na umiarkowanym ogniu.