Letnie warzywa i zioła z prażonymi burakami i orzechami laskowymi
Letnie Zielenie i zioła z prażonymi burakami i orzechami laskowymi to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.65 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka grubej bagietki, sól morska i pieprz, liście trybuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Prażone buraki z pistacjami, ziołami i pomarańczą, Pieczone wiosenne warzywa z orzechami laskowymi i Pecorino, oraz Warzywa i Prażone buraki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym naczyniu do pieczenia wrzucić buraki z 2 łyżkami octu i wodą. Przykryć folią i piec przez 1 godzinę, lub do miękkości.
Ostudzić, następnie obrać buraki i pokroić w 1/4-calowe kliny. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
W małej misce, wrzucić orzechy laskowe z syropem cukrowym i 3/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Przełożyć do wyłożonej pergaminem blachy do pieczenia i piec przez 25 minut lub do momentu, gdy orzechy pokryte syropem będą lśniące i suche.
Ochłoń. Zostaw włączony piekarnik.
Posmaruj obie strony plasterków bagietki 2 łyżkami oliwy z oliwek. Ułożyć na blasze do pieczenia i piec przez 10 minut, lub do lekko tosty.
Ostudzić, a następnie rozprowadzić serem pleśniowym.
W dużej misce ubić pozostałe 2 łyżki octu i 6 łyżek oliwy z oliwek do wymieszania. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj mesclun, zioła, buraki i orzechy laskowe; wrzucić do herbu.
Przełożyć sałatkę na talerze i podawać z grzankami z Roquefort.