Letni budyń jagodowo-śliwkowy
Letni budyń jagodowo-śliwkowy to wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku z cytryny, jagody, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 51%. Podobne przepisy to Letni budyń jagodowo-śliwkowy, Śliwkowo-jagodowe letnie puddingi, oraz Letni Budyń Jagodowy.
Instrukcje
W rondlu, na średnim ogniu, przynieś śliwki, jeżyny, jagody, połowę malin, cukier i 1/4 szklanki wody na wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż Borówki zaczną pękać, około 5 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać skórkę z cytryny, sok i pozostałe maliny.
Przełożyć do miski i ostudzić przez 15 minut. Linia 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia z 2 arkusze folii, pozwalając co najmniej 6 cali powiesić na każdej stronie.
Dno bułek umieścić w naczyniu, pokroić na bok. Łyżka połowę mieszanki owoców na bułki. Na wierzchu pozostałe bułki, pokrojone bokiem do góry i pozostałą mieszaninę owoców. Przykryj zwisającą folią, talerzem i dwoma 15-uncjowymi puszkami. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 1 1/2 godziny. Łyżka budyniu do misek i top z bitą śmietaną (jeśli używasz).